Борисов гледа философски на раздялата с Калфин: Такъв е животът

10:30, 11 май 16 / Политика 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в оставка Ивайло Калфин си казаха последно "сбогом" на заседанието на Министерски съвет.

Борисов започна с думите, че това е последно заседание на вицепремиера Ивайло Калфин и му благодари за усилията, добрата работа и коректността. 

"Животът е такъв - разделяме се като приятели, като колеги. Това мога да кажа аз за тази повече от година и половина време. Работил съм прекрасно с него и не мога да си изкривя душата да кажа каквото и да било друго", заяви Борисов.   От своя страна Калфин оправда напускането си с партийната дисциплина на АБВ.

"Изпълнявайки партийната си дисциплина и решението на партията си, трябва да ви кажа, че ще ми липсва работата в този екип на Министерския съвет. Благодаря на вас и всички колеги за подкрепата. В действителност тук се работи в екип и се работи за държавата, не за партии. Надявам се, че в различни качества ще продължим да си взаимодействаме. Пожелавам успех на този кабинет, защото държавата има нужда от него", категоричен бе Ивайло Калфин. 

Вчера  Националният съвет на АБВ реши да оттегли подкрепата си за ГЕРБ. Решението обаче трябва да се одобри от конгреса на партията в неделя. Калфин депозира оставката си още вчера в следобедните часове, като министър-председателят я прие. Стана ясно, че от АБВ се обидили, че не били поканени на консултациите по Изборния кодекс с премиера Бойко Борисов. Пред журналисти Цветанов уточни, че срещата била само между ГЕРБ и Патриотичния фронт, но от Реформаторския блок питали Борисов за часа и така решили да присъстват и те.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама