Над 30 филма за деца и юноши се конкурират в „Арт Амфора“

10:34, 11 май 16 / Култура 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. Анри Кулев е председател на международното жури на ХVІ Балкански фестивал за филми и телевизинни програми за деца и юноши „Арт Амфора“, който започна във Варна. Организатори са фондация „Златна Амфора“ и варненският район „Аспарухово“, а председател на организационния комитет е кинорежисьорът акад. Людмил Стайков.

Фестивалът ще продължи до 13 май в залата на администрацията на район „Аспарухово“. В конкурсната програма участват 31 творби на водещи кино- и телевизионни компании от  България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Украйна, Mолдова, Германия, Kазахстан, Русия и Индия  в следните категории: игрални филми, анимация, документални филми, телевизионни програми.

Балканският фестивал“Арт Амфора“ е единствен по рода си в културния живот на Варна и е възможност за безплатен достъп на децата до стойностни филми от международната сцена на киноизкуството. Провеждането  му си  поставя за цел да координира усилията на представителите на филмови студия, телевизионни канали и международни институции при производството и разпространението на филми и телевизионни програми за деца и юноши, да засили контактите и да създаде нови възможности за коопериране на тяхната съвместна дейност, обясни директорът на фестивала Александър Михайлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама