Студенти по стъкларство от Чехия подредиха изложба в Двореца в Балчик

10:43, 11 май 16 / Култура 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Художествен пленер проведе в държавния културен институт „Двореца” в Балчик Училището по стъкларство и дизайн от чешкия град Валашске Мезиржичи. За втора година възпитаниците на училището създаваха рисунки и графики, които по-късно да бъдат претворени в най-разнообразни авторски пластики в стъклолеярната към училището.

Пленерът завърши с изложба в галерия „Тунела”, в която младите пленеристи, ръководени от  техните преподаватели - магистър Йозеф Дивин и Итка Стоцкова, представиха творбите си.

Успоредно с това директорът на училището д-р Дана Будайова и магистър Красимира Колчева успешно приключиха с преподаване по поредното 4-то ниво чешки език за служителите на ДКИ КЦ "Двореца" – администратори, уредници  и всички, обслужващи гостите в културния център.

Постоянството в пленерната дейност беше и една от причините Училището по стъкларство и дизайн от моравския град Валашске Мезиржичи, през 2014 година да представи най-голямата си изложба за Европа именно в България - "Двореца" в Балчик и в град Севлиево.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама