Цветанов категоричен, че няма да има предсрочни избори, недоволен от партньорите

11:09, 11 май 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единствените избори през 2016 година, за които ГЕРБ се готви, са президентските избори през есента. Нямаме никакви намерения да предизвикване предсрочен парламентарен вот. Управленският хоризонт, към който гледаме, е пълен мандат на кабинета “Борисов”, защото само така ще могат да бъдат реализирани реформите, заложени в програмата на кабинета. Това се казва в декларация на ГЕРБ, прочетена от председателят на парламентарната група Цветан Цветанов.

„Няма съмнение във факта, че ГЕРБ е единствената партия в България, която е готова по всяко време да отиде на избори”, се заявява в деклрацията. „Единствената ясна опозиция на ГЕРБ в парламента, а и извън него, са БСП и ДПС. С тях имаме ценностни различия”, каза той. „Именно в лицето на тези две партии виждаме нашите основни опоненти”, каза Цветанов. „ГЕРБ по традиция ще издигне свои кандидати за президент и вицепрезидент, но сме отворени към дясното политическо пространство при евентуален втори тур за постигане на подкрепа за най-добре представилата се кандидат-президентска двойка от страна на управляващата коалиция”, заяви той.

ГЕРБ категорично не приема опитите за опозиционно говорене и ултимативен тон от страна на коалиционните ни партньори от АБВ и част от Реформаторския блок, прочете Цветанов. „Говорейки за консенсус, не мога да не спомена и това, че ГЕРБ плаща висока цена за лоялността си към политическите платформи на коалиционните си партньори”, се казва в деклрацията. ГЕРБ не приема опитите за опозиционно говорене и ултимативен тон от страна на коалиционните ни партньори от АБВ и част от РБ.

Според Цветанов не може когато се отчитат успехите от правителството на Бойко Борисов всички в управлението да са наравно, но когато възникне някакво обществено недоволство, да застават в опозиция. „Това не е честно, не е партньорско и не е конструктивно от гледна точка на перспективата ни за съвместна работа в бъдеще. Хората може и да не са запознати в детайли с тънките сметки на един или друг от вас, но усещат фалша и ще накажат с вота си всеки опит за политическа безпринципност”, каза още Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама