Словения ще има почетно консулство в София

11:13, 11 май 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството даде съгласие за откриване на почетно консулство на Словения в България със седалище в София и с консулски окръг, обхващащ територията на цялата страна. С решението се дава съгласие Николай Василев да изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице.

“За повече от 20 години от развитието на съвременните дипломатически отношения двете страни се радват на добро сътрудничество в рамките на организациите, в които членуват. Макар и с различна интензивност, през различните периоди политическият диалог е сравнително редовен. Съществува неизползван потенциал в търговско-икономическите отношения.

Николай Василев е бивш министър на държавната администрация и на икономиката. В момента е управителен партньор в инвеститорска компания”, казват от Министерски съвет.

С откриването на почетно консулство в България и определянето на Николай Василев за почетен консул ще бъде стимулирано развитието на двустранните икономически и културни отношения и възможностите за сътрудничество в различни сфери.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама