Симеонов: Ще изчегъртаме ДПС от властта. Цонев: Да не изчегъртате ГЕРБ

11:20, 11 май 16 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Патриотичният фронт" ще продължи с последователната си политика за изчегъртването на ДПС от властта, заяви в декларация от трибуната на парламента председателят на формацията Валери Симеонов.

„През новата парламентарна сесия, парламентарната група на "Патриотичния фронт" определя следните главни задачи в своята парламентарна дейност. На първо място "Патриотичният фронт" ще продължи с последователната си политика за изчегъртването на ДПС от властта и отстраняването на всички корумпирани и некомпетентни кадри, политически назначени от тази вредна за България партия“, заяви Сименов.

Той добави, че това се отнася и за отцепилото се от нея „уродливо изчадие ДОСТ“, което било „една от най-сериозните заплахи за просперитета на България е разделянето и противопоставянето на българските граждани по етнически признак, както и насаждането от упоменатите партии на заемна омраза и нетърпимост".

Симеонов декларира, че Патриотичния фронт ще се борят за отхвърляне на ветото на президента, наложено върху част от текстовете на Изборния кодекс и за защитата на националните интереси и суверенитет от намесата на чужди държави в провеждането на българските избори в чужбина. „Патриотичният фронт ще упражнява непрекъснато непрекъснат парламентарен контрол върху процеса на изграждане на защитното съоръжение по границата с Република Турция“, заяви още Валери Симеонов. По думите му, съоръжението трябва да приключи до края на 2016 г.

„Най-много политическата формация да доведе до изчегъртването на ГЕРБ от властта и на България от демократичната карта на Европа”, отговори на Симеонов депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Той каза, че не бива да се позволява такъв тон на говорещите от тази висока трибуна. „Какво означава употребата на такива изрази и оценки спрямо политически субекти, зад които стоят стотици хиляди български граждани, това означава неуважение към парламентаризма и най-важното неуважение към тези български граждани, които са дали доверието си за тези политически сили“, заяви Цонев.

Той се обърна към говорещия преди него Валери Симеонов: „Да припомня на преждеговорящия, чието име няма да спомена, че ДПС от година и половина не е във властта и няма какво да изчегъртва от властта, но с действията си преждеговорищия и политическата формация, която той оглавява и на чиято парламентарна група е съпредседател, най-много да доведе до изчегъртването на ГЕРБ от властта и изчегъртването на България от демократичната карта на Европа“, добави Цонев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама