Сидеров: Малко да ме няма и ще бутнете кабинета

11:34, 11 май 16 / Политика 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малко да отсъствам и започвате да се карате и да бутате управлението. Недейте така, това са недомислени действия.

С тези думи лидерът на „Атака” Волен Сидеров се обърна към управляващите при началото на новата парламентарна сесия. Атакист номер едно не беше идвал в Народното събрание от месеци, след като бе признат за виновен по няколко от водените срещу него съдебни дела.

"Сред вас има по-опитни, има и по-неопитни. Ще се обърна към по-неопитните в политиката, които са много борбени и много непреклонни - продължавайте така”, каза Сидеров и попита „опитни, които познава, а някои от тях са били президенти” защо изтеглят така министрите си.

По думите му АБВ искат да срутят едно управление, което е било докарано на власт "с толкова усилия, с толкова енергия и с толкова пари".

"Само си спомнете какви пари се хвърляха за агитки - то бяха платени агитки, то бяха протестъри, то бяха какви ли не млади ранобудни, красиви, умни интелигенти младежи с павета в ръка. И всичко това сега да го загърбим, да го хвърлим на вятър? Не съм съгласен и затова дойдох, въпреки че в тази сграда напоследък идвам с неприятно чувство, защото тя е построена върху турско гробище и има отрицателно излъчване", каза Сидеров и обясни, че въпреки това е дошъл да каже на управляващите да се вразумят и да не клатят управлението.

Той призова ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ да си спомнят и "господин Сорос колко пари даде" за събарянето на предходното правителство. "Тоя човек да не ги бере по клоните тия пари, той ги изкарва с тежък труд и пот по челото. Даде толкова милиони за софийския Майдан, толкова ангажименти имаше, толкова протестни мрежи се ангажираха, толкова вувузели. И сега това правителство да падне, за да отидем към нестабилност", коментира Сидеров.

По думите му партиите в управлението трябва да си спомнят колко сделки и държавни поръчки са започнали. "И сега наполовината ще ги зарежете, за да дойде някой политически некоректен субект, за да ги вземе, да ги прибере и да печели от тях", добави лидерът на Атака.

Той призова партиите във властта да се сдобрят, защото "за всеки има по една митница, по един обществен договор". По думите му целта на АБВ била да изплашат премиера Борисов, той обаче не се притеснил. "Най-много да го изнервите и да ви прати на предсрочни избори. Човекът има нерви", каза още Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама