„Проговориха“ таблата на автобусните спирки в Стара Загора

11:43, 11 май 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новите информационни табла на спирките на градския транспорт в Стара Загора вече съобщават гласово за пристигането на автобусите и тролейбусите, съобщиха от Общината.

До момента гласови съобщения се излъчват на 22 от автобусните спирки в града, а до края на седмицата поетапно ще бъдат обхванати всички 119. По този начин и хора с различни затруднения ще могат да се ориентират за пристигащите на спирките автобуси. Освен това ще има възможност, при необходимост, да се изписва текст за извънредни съобщения за пътниците в градския транспорт.

Телематиката е част от интелигентна транспортна система, реализирана по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за град Стара Загора". Той е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие" и е на обща стойност близо 29 млн. лв. Чрез контролния център, който се намира в Общината, всички транспортни средства се проследяват в реално време. На едно място са ситуирани горещият телефон, джи пи ес контрола, както и сървъра на фирмата. Въведено е и видеонаблюдение в градския транспорт, а движението на автобуси и тролейбуси се проследява и онлайн чрез мобилно приложение за разписанието в Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама