Нинова към управляващите: Не внушавайте, че се разпадате заради БСП

11:52, 11 май 16 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не си помисляйте да внушавате в обществото, че БСП е причина за разпада на вашата коалиция.

С тези думи лидерът на столетницата Корнелия Нинова се обърна към управляващите, които от вчера са с една партия по-малко. Нинова прочете декларация от трибуната на Народното събрание по повод началото на новия политически сезон, като призова управляващите да си признаят истинската причина за собствения си разпад.

„Вие сте неспособни да предложите на България перспектива, а на народа си - бъдеще. Видяхме какво можете дотук. Време е за друго, за алтернатива, а тя е в левия проект за развитието на България, тя е в „БСП лява България“, убедена е Нинова.

Според нея правителството на ГЕРБ, Патриотичния фронт, Реформаторски блок и АБВ се е родило като съюз на лични и тяснопартийни интереси. Този съюз е довел до сбъркани реформи и несигурност в българското общество.

„Не се спряхте дори да погазите принципите на демокрацията и на върховния закон - Конституцията. Вместо да признаете провала си, си търсите удобни оправдания“, каза Нинова.

Новият лидер на БСП посочи, че в цялата тази сложна ситуация не можем да не видим и ролята на държавния глава Росен Плевнелиев. Този човек не намерил за необходимо да защити правата на българските граждани, когато те са били подложени на геноцид със здравната реформа. Президентът не ги защитил и по отношение на пенсионна реформа.

По отношение на Изборния кодекс Нинова обяви, че когато бъде внесен отново за гласуване, БСП отново ще гласува против.

„Този закон отнема български права и погазва принципите на демокрацията и Конституцията“, каза Нинова.

„В тази сесия ние ще предложим през законодателството да се върне активната роля на държавата в икономиката“, каза Корнелия Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама