Назначиха нов областен управител на Пазарджик заради оставките в АБВ

12:10, 11 май 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството освободи Трендафил Величков от длъжността областен управител на област Пазарджик след подадено от него заявление. Това съобщиха от правителствената информационна служба. До назначаването на титуляр, поста временно ще заема заместник областният управител Гинче Караминова.

Криза във властта наистина има и това е една от причините ние, от АБВ, да оттеглим подкрепата си от правителството, каза подалият оставка областен управител на област Пазарджик Трендафил Величков, цитиран от Радио "Фокус" – Пазарджик. "Начинът, по който се взимат решенията, манталитетът на това правителство, климатът вътре в него не е такъв, какъвто беше преди година и половина, когато направихме компромис със собствената си партия и разбирания и подкрепихме едно дясно правителство, за да спасим България от непрестанния цикъл и спиралата на избори, служебни правителства, неяснота, спрени фондове. За да поправим катастрофата след Пламен Орешарски", допълни Величков.

Според него се е видяло, че след година и половина това правителство в този си конфедеративен вариант е изчерпано. "За съжаление другите партньори, като Реформаторски блок, като Патриотичен фронт приеха участието си във властта като всекидневно поставяне на условия, всекидневно поставяне на ултиматуми", коментира Величков. "Ние не сме такава партия. Ние сме партия, която доказа, че може да прави политика и е видимо с просто око от всичко, което постигна Ивайло Калфин", каза още Трендафил Величков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама