Ясни са първите 10 финалисти на „Евровизия 2016“

12:18, 11 май 16 / Свят 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Австрия, Азербайджан, Кипър, Малта, Русия, Унгария, Холандия, Хърватия и Чехия са първите 10 финалисти на музкалния конкурс „Евровизия“, който беше открит във вторник вечерта в шведската столица Стокхолм.

Зрителският вот определи десетимата участници от всички 18, които ще се състезават на финала на 14 май.

В конкурса участват 42 държави. Още 10 финалисти ще бъдат определени на втория полуфинал. Директно на финала, без предварителен подбор,  отиват участниците от страните основателки на конкурса - Великобритания, Германия, Испания, Италия, Франция. Запазено място на финала има и Швеция - държавата победител от "Евровизия" в предходната година, която е и домакин на конкурса

Утре вечер (12 май), във втория полуфинал, ще участва българската представителка Поли Генова с песента If Love Was a Crime.



Ако нашенката премине успешно втория полуфинал на песенния конкурс, тя ще пее на една сцена с американската попзвезда Джъстин Тимбърлейк. Той ще участва на финала, където ще представи новия си сингъл "Can't Stop the Feeling" от саундтрака на анимацията "Троловете". Изпълнението на Джъстин ще бъде в паузата между представянията на финалистите в събота вечер - 14 май. Песента му е написана от шведите Шелбек и Макс Мартин, автори на хитове за Кейти Пери и Бритни Спиърс. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама