Отново търсят наемател за "Фабулис"

12:30, 11 май 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен е обявила конкурс за отдаване под наем на спортно-развлекателния комплекс „Фабулис”. Това става ясно от интернет страницата на Общината.

Срокът на договора за наем е 10 години, като началната наемна месечна цена за целия обект трябва да е не по-малко от 2500 лв.

Като условие към наемателите е поставено те да  запазят предназначението на обекта.

Минимален размер на инвестиции в имота, която включва и ремонт, извършен в срок до 6 месеца от сключването на договора е 200 000 лв.

Според конкурсните условия при необходимост от основен ремонт на части от обекта, строително-монтажни работи ще се извършват от наемателя след предварително съгласуване с община Шумен. Въз основа на приемателен протокол от комисия назначена от кмета, разходите за извършване на ремонтите могат да се прихващат от дължимия наем.

Община Шумен и Общинско предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции" могат да ползват безвъзмездно обекта или части от него при провеждане на мероприятия с общинско значение.

Предложенията на участниците в конкурса се подават в стая № 204 на Община Шумен в срок до 12.00 часа на 20 май.

Topnovini.bg припомня, че сагата с “Фабулис” започна в началото на 2014 година, когато шуменската фирма "Ексит" спечели обявения търг и взе комплекса под наем за 10 години, като се ангажира да вложи за неотложни ремонти 36 900 лв. Тогава Общината се договори да приспадне наема за 5 месеца за сметка на извършения ремонт. Месечният наем бе 2 500 лв. Комплексът трябваше да заработи в края на 2014 година.

През март 2015 година управителката на “Ексит” ООД Десислава Петрова поиска удължаване на гратисния период, в който да не плаща наем до 1 юли, с мотива, че е изхарчила повече пари за ремонти от предвидените 44 хил. лв., които щяха да бъдат прихванати от наема.

През юли миналата година комисия от Общината направи оглед на сградата на “Фабулис”. Проверката се наложи, освен заради изтеклия за ремонтните дейности срок, и заради сумата, която “Ексит” искаше да и се признае за извършените подобрения.

Наемателят искаше да му се признаят 100 хил. лв. за извършената ремонтна дейност, като за тази сума в общината са били представени фактури.

При огледа комисията от Общината направи корекции и сумата бе намалена с около 40%.

След това срокът, в който наемателят трябваше да изпълни условията на договора, бе удължен до 1 октомври 2015 година.

След като наемателят не спази и този срок, за да отвори центъра, Община Шумен развали договора с “Ексит”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама