РИМ-Плевен с нова визия за Европейската нощ на музеите

12:53, 11 май 16 / Култура 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният исторически музей в Плевен излиза с изцяло нова визия за провеждането на Европейската нощ на музеите, която ще се състои от 19:00 часа на 14 май (събота). Това стана ясно на пресконференция с участието на директора д-р Володя Попов, режисьора на спектакъла Георги Ангелов, сценаристите Анелия Първанова и Петя Ангелова.

Тази година културното мероприятие ще премине под мотото "Нощ на децата в музея", като идеята е да се даде шанс на младите плевенчани да покажат традициите на града.

В началото на посетителите ще бъдат представени изложбите „Децата и природата” – I етаж, зала № 27, „Април 1876 г.” – II етаж, I-ва изложбена зала, „Детски спомен жив” – II етаж, II- ра изложбена зала и „Мира през погледа на децата” – II етаж, II-ро изложбено фоайе. Ще бъдат отбелязани и 190 години от рождението на Анастас Попхинов - I етаж, зала № 12.

Ще бъдат организирани и детски ателиета по „Тепане на вълна” с участието на АРТ школа „Колорит” с ръководител Майя Ананиева и „Изработване на праисторически съдове” - Школа по керамика и етюдно рисуване към ЦРД – Плевен с ръководител Вяра Савова.

В 21:00 часа ще бъде даден старт на музикалния спектакъл "Деца в музея". В него ще вземат участие представители на повече от 10 музикални и танцови школи, както и солови изпълнители.

Мероприятието се осъществява със съдействието на община Плевен, ДКТ „Иван Радоев” - Плевен, ПГ по туризъм „Алеко Константинов” – Плевен. Входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама