Малки бургазлийчета се учат как да се хранят здравословно

13:17, 11 май 16 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Децата от ОДЗ 13 "Надежда" в Бургас участват в инициативи за повишаване на хранителната си култура, съобщиха от Общината. Малчуганите, заедно с преподавателите и родителите си, се включиха в редица мероприятия - кулинарен базар на ястия от тиква, викторина "Полезно и вредно", посещение на кухнята в детската градина и конкурс "Най-красива, здравословна и вкусна плодова салата".

С цел възпитаване на нагласи и вкус към здравословните храни и създаване на нов хранителен модел, децата и родителите им ще се включат още в открита презентация за произхода на млякото и млечните продукти и демонстрация на тема "Бабо покажи, кисело мляко направи".

Инициативите се реализират чрез провеждане на открити моменти и занимания на децата с техните родители с цел запознаване с ползите от всяка храна, както и с включените в менюто на детските градини нови здравословни ястия.

Активното включване на родителите в процеса на възприемане на нови и здравословни храни и навици на хранене помогна на децата да изградят умения да разпознават, подбират и консумират здравословните храни. Това засили интереса им към вкуса на нови и непознати продукти,  и приготвени от тях ястия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама