Мария Стоянова: Казусът с телевизия ПИК беше театър, искам да го забравя

13:19, 11 май 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много ми е трудно да говоря за това, защото, честно казано, искам да го забравя. Не искам да се връщам назад, защото това, което се случи, според мен, имаше прилики повече с театрална постановка, отколкото с отговорна позиция и отговорно решение на ръководител на такъв важен регулаторен орган, какъвто е Съветът за електронни медии.

Това казва новоизбраният председател на СЕМ Мария Стоянова в интервю за София Topnovini.bg за случилото се в регулатора около регистрацията на телевизия ПИК, която стана повод за оставката на предшественика й Георги Лозанов.

Тя обяснява, че СЕМ не се е поставило над закона и затова излезе с положително становище за регистрацията на новата телевизия.

„В Закона за радиото и телевизията е записано на какви условия да отговаря кандидатът за регистрация на телевизионна услуга. В случая кандидатът се нарича ПИК и отговаря на условията“, обяснява още тя.

Театралната постановка пък отнася до действията на Лозанов, който насрочил казуса за обсъждане седмица преди да подаде оставка, след това го отложил, а накрая го оставил и за ден, в който Мария Стоянова е в отпуск, с което прави решението невъзможно.

„ Това ми отне възможността, като член на СЕМ, да кажа своята позиция. Затова съм изключително чувствителна на тази тема, затова и не искам да се връщам към нея. Не защото не мога да дам мнение или нямам своите професионални аргументи, а защото нямах възможност да го направя, когато му беше времето“, обяснява още тя.

Пълния текст на интервюто можете да прочетете в рубриката „Мнения“ и тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама