Премиерът “спаси” и Лозен

13:26, 11 май 16 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов се намеси и в казуса в софийското село Лозен и спря разрешенията за проучване на строителни материали. Това става ясно от стенограмата на провелото се днес заседание на Министерски съвет.

Жителите на Лозен излязоха преди седмици на протест срещу дадено от Министерството на енергетиката разрешение за проучване за каменна кариера.

“Имах среща с жители на Лозен. Кметът на Лозен и кметът на Панчарево работят в тясно сътрудничество с тях. Отправили сме писма. Имахме разговор с министър Петкова и тя напълно проявява разбиране. Има разрешено проучване за предоставяне на концесия в голяма близост до къщите на хората и те са абсолютно прави, че там не бива това да се случва. Имаме разбирането на министерството”, е заявила на заседанието кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Има пусната и втора процедура, която госпожа Петкова е поела ангажимент да не тръгва и да не се случва. По отношение на първата кметът на Панчарево обжалва решението, така че очакваме съдът да отсъди в полза на гражданите и оттам нататък вече имаме разбирането да не се повтарят такива случаи в близост до хората, без предварителното съгласие на кметовете на населените места”, допълва тя.

Самата Петкова се оправдава, че решението е минало съгласувателна процедура и министерството не е могло да я спре.

За финал Борисов заръчва на двете: “Направете всичко, което е възможно по закона да не се тревожат хората, защото това е действително зона за отдих, те имат идеи там да си направят паркове. Камъни – дал Бог из България, колкото искат кариери да правят. Не виждам никаква нужда там да се тревожат хората”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама