Самодейци от Ценово завладяха Горна Липница

14:01, 11 май 16 / Култура 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два самодейни състава от Ценово се завърнаха с плакети и грамоти от Втория фолклорен събор „Китка в пролетен ден“, който се проведе в Долна Липница, община Павликени.

На сцената в местното читалище се изявиха повече от 20 групи от цялата страна. Женският танцов състав „Луди млади“ и Детският танцов състав „Танцова магия“ с изпълненията си спечелиха сърцата на публиката.

Самодейците от Ценово получиха и много нови предложения за участие във фолклорни събори.

Танците на „Луди млади“ „Варненски танц“, „Трите пъти“ и „Шопска копаница“ неколкократно бяха изваждани на бис. „Изпълненията на момчетата и момичетата от „Танцова магия“ буквално завладяха зрителите в препълнената зала с ритъм, грация и стил“ разказва ръководителят на групите Камелия Леонова.

Според нея танците „Веселия“, Гъмзовяна“ и „Кой уши байрака“ са получили най-високата оценка. Двете формации са към Народно читалище „Христо Ботев“ в Ценово.

Изключително натоварена е творческата програма на самодейците до началото на лятото. Още през следващите събота и неделя танцьорите ще вземат участие в Старопланинския събор „Еврофолк“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама