Михаела Филева с рецитал на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" в Добрич

14:11, 11 май 16 / Култура 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С рецитал на носителката на Гран при от 2008 г. Михаела Филева ще завърши тазгодишното 25-о издание на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" , съобщиха организаторите от Общинския младежки център в Добрич.

Музикалният форум, от който е започнала и кариерата на Миро, се връща след няколкогодишно отсъствие. Той ще се проведе на 18, 19 и 20 май и е  под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Тази година в него ще участват 65 изпълнители от шест държави.

Председател на журито ще бъде известния български композитор певец и инструменталист –  Хайгашот Агасян. Членове на журито  - София Лазополу – педагог в музикалната консерватория в Атина – носител на Гран при на „Сарандев“ 2001 г. и представители от Румъния, Литва, Казахстан, Молдова. В дните на конкурса ще бъдат организирани още изложба с наградените творби от ХI Национален конкурс  за дигитална живопис „Моята България“ и среща на тема „Междукултурен обмен чрез музика“.

Двете конкурсни вечери – на 18 и 19 май, ще започнат от 17,30 часа в концертната зала на Младежкия център, а галаконцертът и награждаването на 20 май ще са от 18 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама