Кметският екип на Добрич се включва в Нощта на литературата

14:30, 11 май 16 / Култура 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес от 18 часа град Добрич, заедно с още 10 български градове, ще се включи в Нощта на литературата. Инициативата е подкрепена от Община Добрич и културни институти – Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Дора Габе“.

Слушателите ще могат да чуят откъси от „Пражкото гробище“ на Умберто Еко – текстът е предложен от Италианския културен институт, „Когато изпратим деня“ на Пиер Мейлак, предложен от Представителството на Европейската комисия в България, „Дракони в Порутения замък“ от Тери Пратчет, предложен от Фондация „Детски книги“ и „Невидима ръка. Избрани стихове“ от Адам Загаевски, предложен от Полския институт.

В създадените три „читателски гнезда“ в Дом-паметник „Йордан Йовков“, Регионална библиотека „Дора Габе“ и Музея в градския парк „Св. Георги“ четци съответно ще бъдат кметът Йордан Йорданов и заместникът му арх. Боян Коларов, актрисите Маргарита Ангелова и Ема Георгиева.

Любителите на литературата ще могат да посетят и трите места и ще имат възможност да чуят различни произведения от европейската литература, преведени на български език. Във всяко „читателско гнездо“ посетителите ще могат да получат специален знак. Ако успеят да съберат и трите, ще участват в томболата, организирана в края на събитието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама