Откриват фестивала в Кан с филма Cafe Society на Уди Алън

14:39, 11 май 16 / Свят 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С прожекция на филма Cafe Society на Уди Алън бе открито 69-тото издание на международния филмов фестивал във френския град Кан.

С представянето на лентата режисьорът поставя личен рекорд, тъй като това е третият път, в кйто негов филм открива киносъбитието на Лазурния бряг. Уди Алън има честта да представи премиерно на фестивала в Кан през 2002 г.  лентата "Финал по холивудски" и през 2011 г. "Полунощ в Париж".



Актрисите Блейк Лайвли и Кристен Стюарт са звездите в лентата Cafе Society. Снимка: Twitter

Комедията Cafе Society с участието на Кристен Стюарт, Джеси Айзенбърг, Блейк Лайвли, Паркър Поузи, Стив Карел и Кори Стол разказва историята на мъж, който пристига в Холивуд през 30-те години на миналия век с надеждата да работи във филмовата индустрия, но се влюбва и всичко се обърква. Това е първият път, в който Уди Алън работи съвместно с легендарния кинематограф Виторио Стораро върху общ проект.



Снимка: Instagram

Cafe Society ще бъде 15-ят филм на Уди Алън, който е бил включен в програмата на фестивала в Кан. Дебютът си там Уди Алън прави през 1979 година с филма си "Манхатън".



Звездите от Cafe Society. Снимка: Twitter

Cafe Society е извънконкурсната програма.

Както Topnovini.bg съобщи тази година фестивалът в Кан ще се проведе под засилени мерки за сигурност, тъй като след атентатите в Париж заплахата от терористични атаки във страна отстава изключително висока.

За престижното отличие „Златна палма“ ще се борят имена като Стивън Спилбърг, Джоди Фостър, Раян Гослин, Ръсел Кроу, Джордж Клуни и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама