Лиляна Павлова ще открие заседание по Оперативна програма „Региони в растеж” във Велико Търново

14:54, 11 май 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре в град Велико Търново ще се проведе заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Форумът ще бъде открит от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и заместник-министър Деница Николова, ръководител на Управляващия орган на програмата. В него ще участват също наблюдатели от Европейската комисия, представители на министерства и агенции, Националното сдружение на общините в Република България, Регионалните съвети за развитие, социално-икономически партньори и други.

На заседанието ще бъде направен финален преглед на Оперативна програма „Регионално развитие“ за изминалия период 2007 – 2013 и ще бъде представен напредъкът по изпълнението на новата програма. Очаква се да бъде одобрена и Методологията за оценка на проекти за интегриран градски транспорт по приоритетната ос за градско развитие. Предвижда се да бъдат обсъдени също подходът за подкрепа чрез финансови инструменти и планът за оценка на самата програма.

По-късно, от 16:00 часа  ще се проведе семинар относно новия програмен период на регионалната оперативна програма. Министър Лиляна Павлова и зам.-министър Деница Николова ще запознаят участниците със спецификите на програмата.

В рамките на посещението си във Велико Търново министър Павлова ще коментира регионалната политика със студенти от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Лекцията й ще се проведе от 11.00 часа в Стопанския факултет – Корпус 4 на учебното заведение.

Министърът ще участва и във форума „Региони в растеж“. Дискусията ще се проведе от 14.00 часа в ритуалната зала на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама