80% от учителите ще получат между 200 и 300 лева за 24 май

14:57, 11 май 16 25 1880 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
80 процента от преподавателите в училищата и около 50 процента от тези в детските градини ще получат бонуси в размер между 200 и 300 лева преди 24 май. Това каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Парите са част от средната брутна работна заплата за образованието, която се раздава на три пъти в годината за учителите – за 24 май, за 15 септември и за Коледа. Средствата са заложни в единния разходен стандарт за издръжка на ученик и на дете в детска градина.

Не всички преподаватели ще получат бонус, защото някои от детските градини не са на делегирани бюджети и разпределянето на парите зависи от кмета на общината.

„В малките населени места, където имаме намален брой на децата и учениците, особено в училищата, които имат до 50 деца, също има проблеми с делегирания бюджет“, каза още Такева.

За поредна година Синдикатът на българските училища отличава „Учител на годината“. Номинирани са 59 учители и директори на училищата, измежду които ще бъдат излъчени победителите в девет категории.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама