След оставката Ясен Тодоров стана пак шеф на етична комисия, ама към прокурорската колегия

14:58, 11 май 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членът на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров е бил избран за председател на Етичната комисия към прокурорската колегия, съобщава Правен свят. Във вторник пък той подаде оставка като председател на другата етична комисия, която беше към Висшия съдебен съвет и повече няма да съществува.

Подадох оставка като председател на етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС), защото не е редно член на прокурорската колегия да оглавява комисия, която ще се занимава само със съдии, коментира той за СофияTopnovini.bg

Първа точка в дневния ред на комисията оглавена от Тодоров ще бъде обвинението на следовател Бойко Атанасов направено пред „Биволъ“ и доказано с официален документ, че е бил подслушван незаконно. След негово запитване Националното бюро за контрол на СРС му е изпратило писмо, в което се обяснява, че спрямо него са използвани незаконно специални разузнавателни средства. Също така в него пише, че резултатите от проверката са изпратени до Главния прокурор и ВСС.

"За голяма учудване, аз не мога да си го обясня, в деловодството на ВСС няма входиран никакъв документ от бюрото. До обяд днес такава информация не е постъпвала. Изключително озадачаващо е, че първо излиза в медиите някакъв факт, а реално се оказва, че такъв документ няма във ВСС", заяви пред журналисти Ясен Тодоров.

На въпрос не трябва ли с тази проверка да се заеме етичната комисия на съдийската колегия, защото разрешението е дадено от съдия, Ясен Тодоров отговори, че се очаква документът да пристигне във ВСС, за да се прецени коя комисия ще се заеме с този казус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама