Отличиха служители от ОД на МВР-Сливен с приза „Полицай на месеца”

14:59, 11 май 16 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На церемония днес връчиха традиционните наградите „Полицай на месеца” на трима служители на ОД на МВР-Сливен. Те получиха отличието съответно за месеците октомври, ноември и декември за  2015 година. 

Инициативата „Полицай на месеца” е съвместна на Областната дирекция на МВР в града и Община Сливен, и се връчва за 14-та поредна година. Победителите се излъчват в анкета на журналистите от средствата за масово осведомяване в града под сините камъни. 

Наградените служители получиха плакети и грамоти, връчени от   зам.-директора на ОД на МВР-Сливен Иван Русев. Случаите, които са отличени с приза са за работата на служителите срещу производството, разпространението и притежанието на   наркотични вещества и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Пред присъстващите журналисти  носителите на наградата  „Полицай на месеца” отбелязаха, че получават индивидуални отличия, но постигнатите резултатите се дължат основно на добра колективна работа и на чудесни взаимоотношения в екипите. Отчита се и фактът, че съдействието от страна на гражданите и медиите има важна роля  в борбата с престъпността и в превенцията.

Награди за проявен професионализъм в разкриването и решаването на случаи, добили широк обществен отзвук, получиха  Марио Станчев - инспектор в сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОД на МВР-Сливен. На 7 октомври  са иззети над 800 килограма тютюн от полицейски служители на икономическа полиция при спецакция в Сливен. Операцията е с цел  противодействие  на разпространението на акцизни стоки без бандерол. В хода на акцията е установен нелегален цех за обработка на тютюн в изоставено помещение в района на изхода от град Сливен към село Бяла. На място са установени двама мъже на 47 и 53 години от благоевградското село Абланица. Иззети са машина за рязане на тютюн, две електронни везни, 11 бали изсушен тютюн, 4 бали тютюн, който е бил в процес на обработка и 555 кг. нарязан тютюн. В района на цеха е спрян лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от 64-годишен мъж, с него са пътували жена на 24 години и 55-годишен мъж, всички от град Сливен. От автомобила полицейските служители са иззели 50 кг. нарязан тютюн.

Полицай на месец ноември е Диньо Динев - мл.експерт в сектор „Криминална полиция” към РУ на МВР-Сливен. На 30 ноември е разкрита мобилна лаборатория за производство на синтетичен наркотик при полицейска акция. Операцията е проведена от служители на РУ-Сливен. В частен имот в местността “Дюлева река” е установен криминално проявеният Х.Н.(30г.) от град Сливен. При последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети предмети и вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик. Иззет е готов метамфетамин и такъв в процес на производство. Х.Н. е осъждан за същото престъпление.

Димо Петров е полицаят на месец декември. Той е мл.инспектор в РУ-Нова Загора участък „Кв.Шести”. На 8 декември новозагорски криминалисти са задържали 32-годишна жена за разпространение на наркотични вещества. Тя е хваната в момент на пакетиране и продажба на хероин. При спецакцията е  извършена проверка на адрес в квартал “Шести”. На място е установена 32-годишната М.К. да приготвя дози  хероин в хартиени пакетчета, предназначени за продажба. В дома й са установени и лица,  които са чакали да получат дозите. Иззети са 210 пакетчета, съдържащи хероин, с общо тегло около 24,00 грама. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама