Ветерани и деца спортуваха заедно в Русе

15:23, 11 май 16 / Спорт 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празник, организиран от спортен клуб „Дунав“ Русе - ветерани, се проведе днес в целодневната детска градина „Радост“, съобщиха от пресцентъра на местната власт.

Възрастните дами показаха упражнения, които са необходими за да се поддържа добро здраве. В спортната хореография взеха участие всички момичета и момчета от детската градина.

Проявата постави началото на проект „Спорт, здраве и активно дълголетие“ на спортен клуб „Дунав“ Русе – ветерани. Той се осъществява в рамките на програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016 г.“, с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

В рамките на проекта са предвидени още изпълнения на спортна композиция на площад „Свобода“, пред сградата на община Русе и в Дом за стари хора „Възраждане“, както и участие в спортни игри и състезание по петанк, хвърляне на топка в цел и скок дължина от място.

Целта на проекта е чрез спортни прояви на открито да се насърчи подкрепата на знанието за активен и здравословен начин на живот във всички възрасти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама