Лаборатория по теоретична електротехника откриха в Русенския университет

15:48, 11 май 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5 изцяло обновени работни места, оборудвани с дарение на фирма „МОНБАТ“ АД (гр. Монтана), дават възможност за фронтално обучение на студенти от четирите инженерни факултета на Русенския университет, съобщават от учебното заведение. 

Лабораторията по теоретична електротехника към катедра “Теоретична и измервателна електротехника”, факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ беше открита днес от ректора, проф. Велизара Пенчева, председателя на Общото събрание на университета, чл.-кор. проф. Христо Белоев и прокуриста на монтанската компания Петър Христов. 

Съвременни цифрови функционални генератори и цифрови осцилоскопи дават възможност за обучение по дисциплините “Теоретична електротехника”, „Електротехника и електроника“ и др. Стойността на дарението е около 5500 лева, коментира доц. Борис Евстатиев.  Ректорът на Русенския университет, проф. Велизара Пенчева, връчи дарителско свидетелство на представителите на компанията, а прокуристът Петър Христов пожела на студентите, които се обучават в лабораториите да намерят много бързо приложение на знанията си в производството. 

На откриването присъстваха членове на академичното ръководство на университета, екипът на факултет „Електротехника, електроника и автоматика“, преподаватели и студенти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама