Русенчета представиха България на фестивал в Италия, върнаха се с куп награди

15:54, 11 май 16 / Култура 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенчета от Детска вокална група „Слънце” с ръководител Наталия Константинова, при Общинския детски център за култура и изкуство (ОбДЦКИ) представиха България на фестивал в Италия и се върнаха с куп награди, съобщиха от пресцентъра на общината. Форумът се проведе от 4 до 8 май в Лидо ди Йезоло, област Венето.

Става дума за третото издание на Международния фестивал-конкурс „Световна фолклорна купа”, който е под егидата на световните фолклорни организации CIOFF, CID и EAFF. Освен от България, във феста участваха изпълнители и от Хърватия и Румъния.

Журито се състоеше от хореографи, композитори и етномузиколози, а председател бе Маурицио Негро – председател на италианската фолклорна организация.

Представителната русенска група наброяваше 17 деца и включваше „Слънце Литъл”, „Слънце Тийн”, както и солистите Анна Друмева, Натали Атанасова, Габи Вълчева, Никита Минчева и петгодишната Преслава Стоянова.

ДВГ „Слънце Литъл” се представи с песента „Залюбих си мамо” и завоюва Световната купа за най-артистичен състав. ДВГ „Слънце Тийн” се представи с песента „Излязла е бяла Рада” и се класира на 2-ро място.

Изключително впечатление направиха и солистите на ДВГ „Слънце”.

Дванадесетгодишната Анна Друмева се представи с песента „Море пиле” и заслужено спечели първо място. Тринадесетгодишната Натали Атанасова се представи с песента „Хубава си моя горо” и зае втора позиция. Дванадесетгодишната Габи Вълчева, представила се с песента „Залюбила е малка мома”, и осемгодишната Никита Минчева, изявила се с песента „Дена”, завоюваха специални награди на журито. Най-малката солистка – петгодишната Преслава Стоянова, се представи с песента „На мегдана” и завоюва 3-то място.

Децата впечатлиха журито не само с изпълненията си, а и с фолклорните костюми, с които бяха облечени.

Освен много добрата организация на конкурсната част на фестивала, домакините се бяха постарали да изпълнят с много емоции и свободното време на участниците. Бяха проведени състезания по направа на пясъчни фигури на брега на Адриатическо море, в които русенчетата построиха русалка и морска звезда и спечелиха 1 място. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама