Осъдиха двама, откраднали климатик от заведение в центъра

16:28, 11 май 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама наркозависими мъже бяха осъдени от варненския Районен съд за извършена в съучастие кражба от заведение в централната градска част. Подсъдимите - 36-годишният Е. Василев и 30-годишният Г. Иванов, се признаха за виновни в това, че на 4 август миналата година са демонтирали и отнели външно охладително тяло от климатик, част от изградената климатична инсталация на заведение в центъра на Варна. Кражбата е извършена в ранните сутрешни часове, чрез използване на отвертка, съобщават от пресслужбата на съда.

Двамата демонтирали охладителното тяло от климатика с намерение да го предадат в пункт за вторични суровини и с получените пари да си набавят наркотични вещества. Докато носели откраднатото, били спрени за проверка от полицейски екип, пред който разказали откъде са го взели.

Нанесените имуществени щети са възстановени на собственика. Василев и Иванов са с чисто съдебно минало. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на двамата подсъдими бяха наложени наказания от по 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама