Сдружение "Бъдеще за Община Гърмен" против узаконяване на ромските постройки

16:34, 11 май 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружение "Бъдеще за Община Гърмен" организира митинг-протест против узаконяването на ромските постройки. Това каза лидерът на сдружението Иван Кременлиев, цитиран от Радио „Фокус” - Пирин. Протестът ще се проведе пред сградата на общинската администрация от 19.00 часа. Кременлиев е уведомил писмено кмета Минка Капитанова. "Протестът е срещу бездействието на общинската администрация по повод незаконното строителство в м. „Падарката“, където е циганската махала", коментира лидерът Иван Кременлиев.

По думите му, утре ще се проведе заседание на ОбС - Гърмен, като една от точките е узаконяване на ПУП на ромските постройки. На 12 най също е предвиден протест от 17.00 часа. "Година след протестите ни, няма никакъв резултат. Незаконните къщи си стоят, дори се издигат нови бараки в махалата. Правят се опити да се узаконят постройките. Събираме се, за да напомним за обещанията да се въведе ред и да се спазват законите в циганския квартал", коментираха Кременлиев.

На 23 май се предвижда голям протест в Гърмен, като на тази дата преди година след масово меле между цигани и българи, започнаха серия от протести в Гърмен срещу циганските своеволия и незаконното строителство в махалата. Тогава ДНСК издаде 124 заповеди за събаряне на постройки, но бяха премахнати само десетина. След намеса на правозащитни организации, събарянето бе спряно, защото се оказа, че не може да се подсигури дом на всички, които ще останат без покрив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама