Старозагорци дариха пари за болно дете

17:04, 11 май 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средства за 7-годишната Диана Колева от Стара Загора, която страда от очно заболяване – амблиопия на дясното око, дариха старозагорци. Инициативата е на областния управител Георги Ранов.  

Момиченцето вече е претърпяло една операция, но зрителният орган има нужда от допълнителна стимулация, която се извършва в Сърбия. Всяка от процедурите струва около 3000 лв. Годишно са необходими по 4 процедури, за да се подобри трайно зрението му.

Кутията за дарения бе поставена във фоайето на Драматичния театър в Стара Загора в края на миналата годин. Досега тя е отваряна два пъти и общата сума на събраните средства е  2200 лв. От тях 200 лв. са от продадените с благотворителна цел мартенички, които служителки на Областна администрация изработиха саморъчно в навечерието на Баба Марта. Всички средства са предадени с протокол на майката и бащата на Диана.

Днес кутията бе отворена отново в кутията и в нея бяха намерени 1093 лв. Те са събрани за по-малко от два месеца от зрители, които са посещавали спектаклите на театъра. Парите отново бяха предадени на бащата на Диди. С тях ще бъде подпомогнато пътуването на детето за Сърбия през юни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама