С шествие, концерт и изложба айтозлии отбелязаха Деня на Св. св. Кирил и Методий

17:33, 11 май 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на Айтос отбелязаха Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий с литийно шествие, концерт и изложба, съобщиха от местната Община. Днес, след църковната служба, от двора на храм "Св. Димитър" тръгна шествието, организирано за поредна година от Църковното настоятелство и НЧ "Васил Левски 1869".

В традиционната проява се включиха читалищни дейци, танцови състави на читалището, деца и ученици, водени от свещеноиконом Ромил Негозов и от преподаватели от СОУ "Христо Ботев" и СОУ "Никола Вапцаров".

С "Върви, народе, възродени" шествието пристигна на площада, където празникът беше почетен с фолклорна програма на читалищните състави. Детският танцов състав "Звънче" с ръководител Ивелина Костадинова и Фолклорният танцов състав на НЧ "Васил Левски 1869" бяха подготвили един истински пролетен спектакъл, който завърши с емоциите на общо детско хоро.

Веднага след това, в Ритуалната зала на Община Айтос беше открита самостоятелна изложба "Магията на акварела" на художника айтозлия Ненко Токмакчиев по повод 85 години от рождението му, подредена с картини от Фонда на Художествената галерия на НЧ "Васил Левски 1869". Серия от акварели с пейзажи от Айтос и околностите, с уникалната техника мокро в мокро, предизвикаха интереса на първите посетители на изложбата - учениците от началните класове на СОУ "Никола Вапцаров".

Изложбата ще бъде открита до 20 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама