Огнян Минчев оттегли подписа си от манифеста "За републиката"

17:47, 11 май 16 / Политика 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оттеглям подписа си под апела (манифеста) "За Републиката", положен на 3 март 2016 г. Мисля, че дискусионният клуб, който се формира на основата на тази инициатива, започната от господата Евгений Дайнов, Антоний Тодоров, Александър Кьосев и моя милост и подкрепена от други граждани може да функционира и да се развива без за това да е необходимо моето менторство или гаранция, скрепени с подпис. Бих подкрепил всеки интересен дебат, организиран от този клуб в качеството си на гражданин, който отговаря единствено за себе си и за позициите си. Желая на участниците в този клуб успех!

Това написа днес във фейсбук профила си политологът проф. Огнян Минчев. Ден по-рано, той призова Евгени Дайнов да оттегли подписа си, заради негова снимка със Сергей Станишев, направена на юбилея на лидера на ПЕС и се зарече в противен случай да го направи той. Снимката бе публикувана във Facebook. 

Тогава той написа: "Когато на 3 март подписах апела "За Републиката" (който някои патетично наричат "манифест") присъединих гласа си към едно предупреждение, че организираната олигархична престъпност продължава да контролира икономиката и държавата. Това не е нито изненада, нито откровение - това е истина, известна на всички. Но в едно общество на граждани е належащо важните истини не само да се повтарят, а да мобилизират подкрепа за промяна към добро. Затова подписах "За Републиката" - за да подкрепя една гражданска петиция към промяна. За съжаление, днес видях тази снимка на колегата ми Евгений Дайнов в приятелска поза с един от основните политически прислужници на българската олигархия. Не съм привърженик на максимата "Не ме гледай какво правя, гледай ме какво говоря". Напълно е възможно снимката на Дайнов с високопоставения рожденик да е чисто светска гримаса. Тя обаче създава недопустим намек за задкулисие. Най-малкото - вече широко се интерпретира в тази посока. Не се чувствам комфортно да размишлявам на глас "За Републиката" в подобна среда. Проблемът е, че моят подпис е провокирал и други хора да се присъединят към апела "За Републиката". Бих предложил на Евгений Дайнов да оттегли подписа си под този апел. Ако той не го направи в следващите 24 часа - подписът си ще оттегля аз."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама