Решиха: Автобус №2 спира, маршрутът се поема от №12

17:48, 11 май 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Макар, че жителите на „Аспарухово“ не бяха съгласни, автобус №2 ще бъде спрян. Това решиха днес на сесията си общинските съветници. Общо осем линии се преустановяват по предложение на „Градски транспорт“. Става въпрос за номера 2, 51, 3, 15, 15Б, 115, 19 и 118Б. Част от тях не се изпълняват от години.

„Става въпрос за линии, които се дублират с други. Линия №2 на 100 процента се припокрива с линия №12. Има достатъчно транспорт и затова искаме да оптимизираме линиите. Повечето от останалите линии - като 19, от години не се изпълняват“, обясниха от „Градски транспорт“. Дебатите се завъртяха най-вече около спирането на автобус №2. Те обаче не бяха достатъчно добре аргументирани и в крайна сметка линията беше закрита. Вместо нея ще се движи автобус №12, като маршрутът му ще бъде променен, а обещават и да бъде на по-малки интервали от време, за да не се усети липсата на спряната линия.

Междувременно стана ясно, че новата билетна система в „Градски транспорт“ ще влезе в действие много скоро. С нея варненци и гостите на морската столица ще могат с един билет да пътуват по няколко линии, но за определено време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама