Стотици пловдивчани пяха химна на града насред Главната (снимки и видео)

19:28, 11 май 16 / Култура 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици пловдивчани пяха химна на града, "Питат ли ме дей зората" и "Върви, народе възродени" заедно с близо 300 хористи от 10 представителни хорови състава на стълбите на "Каменица" на Главната.



Сълзи на радост и гордост блеснаха в очите на мнозина по време на вдъхновените изпълнения по случай Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий. Вълнуващото събитие, което предизвика бурни овации сред множеството и бе записано с дрон, бе по инициатива на кмета на район "Централен" Георги Стаменов.



Хористите пяха под вещото ръководство на доайена на българското хорово дирижиране проф. Златина Делирадева, която, видимо развълнувана, подчерта, че проявата е изцяло в унисон с мотото на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година - ЗАЕДНО.



С голямото хорово пеене бе отбелязана и 120-ата годишнина от основаването на хоровото движение в Пловдив. Заедно с хористите и тяхната многобройна публика припяваха кметът на Пловдив Иван Тотев, заместник-кметът Амелия Гешева, районните кметове Георги Стаменов и Костадин Димитров.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама