В Русе стартира официално Националната студентска универсиада

21:47, 11 май 16 / Спорт 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С атрактивна церемония тази вечер в Русе бе даден старта на Националната студентска универсиада. Спортното събитието бе уважено от множество русенци и гости, сред които министърът в оставка Ивайло Калфин, зам.-кметът на Община Русе Иван Григоров, ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева, председателят на Общински съвет - Русе чл.-кор.проф Христо Белоев, народният представител Пламен Нунев и други. 

Форумът е най-голямото събитие от студентския спортен календар, и ще продължи до неделя. В него ще вземат участие представители на 22 университета, а повече от 1 500 студенти ще си оспорват призовите места в различните спортове. 

Русе е е домакин на финалните турнири в 11 вида спорт- баскетбол, волейбол, джудо, карате, кикбокс, лека атлетика, тенис, футбол, тенис на маса, спортно ориентиране и спортно катерене. РУ "Ангел Кънчев" има участници във всички спортове.

За изминалите 60 години на организиран академичен спорт в Русенския университет са спечелени повече от 800 медала на студентските първенства у нас и в чужбина, като 234 от тях са златни. 

Тази година Русе е обявен за Европейски град на спорта и Националната Универсиада 2016 е част от многото инициативи по проекта. Състезанията в града се организират на 33 спортни обекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама