Над 600 души ще бъдат съкратени от БДЖ, заяви Московски

22:00, 11 май 16 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Между 600 и 800 души ще бъдат съкратени от БДЖ "Товарни превози". Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски при изслушването си в парламентарната комисия по транспорт, предаде БГНЕС.  Той обаче уточни, че такава е бройката според предварителните разчети.

В сряда предстои среща, на която ще се обсъди бъдещето на държавните железници. Съкращенията пък са част от мерките за оздравяване на дружеството, тъй като няма инвеститорски интерес към него.

Имам впечатление, че от страна на ДСБ в лицето на Радан Кънев и ген. Атанас Атанасов се провежда акция срещу мен, оплака се още Московски. Той беше категоричен, че в автошколите се провеждат много сериозни проверк и заяви, че ще има такива с отнети лицензи. 

По думите на министъра вече има съставени 52 прокола заради купуването на книжи и те са дадени на МВР. Предстои лицата упоменати в тях да бъдат издирени и да им бъдат взети шофьорските документи. Той коментира, че не може да се каже точно за колко книжки става въпрос, защото във всеки протокол има различен брой хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама