"Софарма" продаде заводите си в Сърбия

23:32, 11 май 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фармацевтичната компания "Софарма" е продала част от бизнеса си в Сърбия. Продадено е мажоритарното участие в сръбските заводи "Иванчич и синове", става ясно от съобщение на "Софарма" до борсата.

Сделката за продажбата е била сключена на 9 май в Белград, но от компанията не се посочват параметрите по нея, както и името на купувача, тъй като информацията за тях е конфиденциална."Софарма" АД ще продължи да осъществява дейността си на пазара в Сърбия чрез дъщерното си дружество "Софарма Трейдинг" АД, се казва още в съобщението.

"Софарма" влезе в "Иванчич и синове" през 2008 г. и инвестира в модернизация на производството и строеж на още един нов завод край Белград. Заводът беше открит през 2011 г., а общата сума на инвестицията в придобиването на производството и в неговото разширяване е над 8 млн. евро. В момента "Иванчич и синове" е четвърта по пазарен дял фармацевтична компания в Сърбия.

През 2015 г. "Софарма Трейдинг", която е най-голямата като приходи от продажби българска компания за търговия на едро с лекарства и медицинска апаратура, откри своя компания и в Белград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама