Плевен става част от Националната кампания за борба с хипертонията

06:35, 14 май 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година Плевен ще стане част от Националната кампания за борба с хипертонията, информираха от общинския пресцентър.

Здравната инициатива ще се проведе в Световния ден за борба с хипертонията - 17 май, като в Плевен информационен пункт за безплатна консултация и прегледи на граждани ще има на площад "Възраждане" (до фонтаните), от 10.00 до 16.00 часа.

Гражданите ще бъдат консултирани безплатно за проблеми, ще се правят безплатни измервания на тегло, талия и кръвно налягане с медицинска техника, която по време на измерването засича наличие на предсърдно мъждене – най-опасната аритмия, предизвикваща друго тежко усложнение - мозъчен инсулт.

Целта на здравната инициатива е да се повиши информираността на хората за проблемите, предизвиквани от високото кръвно налягане. Тази година Българската лига по хипертония (БЛХ) избра да постави фокус върху нарушенията на бъбречните функции, които са едно от най- тежките усложнения на високото кръвно. Кампанията ще премине под мотото „Нормалното кръвно налягане – здраве за бъбреците”. 

Организира се от БЛХ, в партньорство с Българското нефрологично дружество, Българския червен кръст, Microlife България и Асоциацията на студентите медици в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама