Йоанна Шишкова е новата „Царица Роза 2016”

07:28, 14 май 16 / Култура 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Казанлъчанката Йонна Шишкова грабна короната на „Царица Роза 2016” на пищен шоу-спектакъл в Града на розите. Възпитаничката на  Художествената гимназия “Академик Дечко Узунов“ седна на царския трон, следвана от Таня Стефанова от Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ и Симона Янева е от СОУ „Екзарх Антим I“.

Лентата и короната на най-красивата казанлъчанка постави лично кметът на общината Галина Стоянова. Галаспектакълът на конкурса „Царица Роза 2016“, организиран от община Казанлък, превърна Дома на културата „Арсенал“ в незабравимо преживяване на красотата, младостта, мечтите и силните емоции и официално откри 113-тите Празници в Долината на розите.

„Мотото им тази година ще бъдат сбъднатите мечти на Казанлък и мечтите, които нямат край за Казанлък“, обяви Галина Стоянова. Тя сравни със сбъдната мечта завършването на дългоочаквания нов Музей на розата и продължи с предстоящи цели като работата по проекта за Бузлуджа и възстановяването на древния тракийски град Севтополис. Кметът благодари на бизнеса, с който се работи леко и успешно и на всички хора, които сбъдват мечтите на Казанлък.

С много грация и очарование младите момичета преминаха през три кръга в представяне на своята индивидуалност: в спортно-елегантен стил, в народни носии и нежен фолклорен танц на фона на народната песен „Мари Марийко“. Последва дефиле в официални рокли. Финалното предизвикателство бяха отговорите на красавиците за бъдещето на родния град след десет години. Прозвучаха много и красиви мечти на момичетата за още по-зелен и още по-успешен Казанлък, все по-модерен и развит, но запазил древната си история.

Членове на неподкупното жури, с председатател посланикът на Япония у на Н.Пр. Такаши Коидзуми, бяха изявени личности с отношение към красотата, приятели на Казанлък, дали своя принос за построяването на новия Музей на розата, който ще отвори врати по време на фестивалните дни. Високите критерии определяше не само физическата красота, но и сценичното присъствие, чар, елегантност, интелект.

Тържественият завършек на спектакъла бе ритуалът по полагане на клетва пред казанлъчани на новата Царица Роза, която обеща да обича града си и неговите хора, да носи короната с чест и отговорност и да работи за по-красивото бъдеще на казанлъчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама