Трети областен фестивал на руската поезия, песен и танц в Добрич

08:38, 14 май 16 / Култура 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 300 изпълнители ще се включат в областния фестивал на руската поезия, песен и танц: „Пусть всегда будет солнце“, който се организира от областното ръководство на националното движение „Русофили“ за трета година в Добрич.

Фестивалът ще се проведе от 10 часа в залата на Младежкия дом, като входът е свободен.

Заявка за участие са подали над 63 групи, като участници са над 300. Прави впечатление, че с всяка година децата и младежите, които се включват във форума, се увеличават. Първоначално те са били около 250, втората година – 280, а сега са над 300, съобщи съпредседателят на областното ръководство на НД „Русофили“му Боян Саркизов.

Участниците са на възраст от 5 до 19 години. Те ще се представят с песен, танц или стихотворение. Ще бъдат оценявани от жури с председател Елвира Пастърмаджиева. Най-добрите ще участват в регионалния фестивал в Шумен, а класираните на първи места там – в националния, който традиционно се провежда през септември на язовир Копринка.

На сцената в Добрич ще се представят таланти от всички общини от областта, като най-сериозно е присъствието от община Тервел, обясни Саркизов. Той допълни, че всички участници и ръководители на групи ще получат грамоти.

Руски език се изучава в 4 детски градини в Добрич, а в голяма част от училищата в града той е втори или трети чужд език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама