Седмокласничката Наталия Нешева от Разград е трета на международно състезание в Москва

09:07, 14 май 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмокласничката от ОУ „Васил Левски” в Разград Наталия Нешева се върна с престижна награда от международно състезание на MITE (Methodology and Information Technologies in Education) в Москва, съобщиха от учебното заведение. 

Момичето бе в състава на българския отбор, който представяше страната ни в конкурса "Математика и проектиране", който се проведе за десети път в руската столица. Наталия се състезаваше в направление "Финансова математика", като нейни съперници бяха ученици от Русия, Казахстан и България на възраст от седми до дванайсети клас.

Разработката ѝ бе по темата "Използването на MSExcel за пресмятането на банкови лихви" . Тя бе единствената състезателка в това направление, която представи своята презентация на английски език. Наталия бе и единствения представител на България, който се включи и във втория етап на състезанието "Математическа вселена", където се надпреварваха интернационални отбори.

Работният език в тимовете бе руски, но Наталия прие и това предизвикателство. Тя успя да впечатли присъстващите и по време на културната програма, когато седна зад пианото и изсвири за публиката "Малка нощна музика" от Моцарт.

Тазгодишното състезание в Москва донесе успех и на преподавателя по информатика от училището Коста Попов. В последните пет години той ежегодно води отбори от Разград на този форум и неговите възпитаници винаги се класират в челната тройка.

За приноса му в развитието на авторитетното състезание, Попов получи от Министерството на образованието на Руската федерация Почетна грамота и Почетен знак.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама