Окръжната прокуратура във Варна проверява хосписа, който горя

11:16, 14 май 16 25 215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От Окръжна прокуратура във Варна ще проверяват законността на хосписа, в който избухна пожар снощи. Наблюдаващият прокурор се е самосезирал и е разпоредил проверка на компетентните контролни органи относно създаването, регистрирането и дейността на дома, съобщават от пресцентъра на АП.

Припомняме, че около 21,40 ч. снощи е постъпил сигнал на тел. 112 за пожар в дома за стари хора „Дълголетие“ в местността Ален мак край Варна. Изгоряла е стая в дома, като е починала едната от обитателките й. Обгазен, без опасност за живота му, е един от живеещите в дома. Обгазени са и други четирима мъже, също без опасност за живота им. Сред тях са патрулно-постови полицай, отзовал се незабавно на сигнала за пожара, и трима работещи в съседно заведение. Всички те предприели адекватни действия за подпомагане евакуацията на обитателите на дома до пристигане на пожарникарите.

Незабавно и под прякото ръководство на дежурния прокурор във Варненската окръжна прокуратура е започнало разследване с оглед престъпление по чл. 330, ал.3, предложение второ от Наказателния кодекс. Изясняват се причините за пожара и виновниците. Наблюдаващият прокурор е дал писмени указания за хода на следствените действия в този начален етап на досъдебното производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама