АБВ не се управлява на ръчен режим от Москва, твърди Величков

11:25, 14 май 16 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да слагаме знак за равенство, че АБВ се управлява на ръчен режим от Москва, е несериозно. С тези думи бившият вече областен управител на Пазарджик от АБВ Трендафил Величков отговори на министъра на външните работи Даниел Митов. Преди дни дипломат №1 заяви, че “когато една държава на североизток се разболее, Първанов започва да киха”.

Той обясни, че не е имал колебание дали да подава оставка след партийното решение. „От нас не трябва да се очаква колебание и терзание, никой от нас не тръгна да си къса ризата, за да остава във властта”, подчерта той.

По думите му не става въпрос за партийна дисциплина, а по-скоро за уважение и към партията, и към лидера на партията Георги Първанов.

Величков посочи, че АБВ е оттеглила подкрепата си за кабинета, тъй като не е нормално положение, в което един ден отношенията са във фризера, а на другия ден да трябва да се размразяват. Той изтъкна, че решението не е спонтанно. „Темповете на реформите, където ги има, не вървят така както на нас ни се иска и както се бяхме подписали, че ще се случат”, аргументира се той.

Величков коментира и решението на ДСБ да лансира Росен Плевнелиев за втори мандат като обща кандидатура на всички проевропейски партии в България.

“Радан Кънев ми прилича на малко момиче, което е намерило маргаритка и къса листенца „Обича ме, не ме обича”. „В момента, в който му се падне листенцето „Не ме обича”, започва да прави резки и неадекватни движения”, изтъкна Величков.

„Напрежението идва, че листчето, което са им спуснали партньорите, е много късо. Има две имена, няма го това на Радан. Едното е на сегашния президент, другото на международно известна дама. Радан Кънев го няма в листчето „Обичам те”, подчерта Величков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама