15% ръст на туристи по Великден

12:05, 14 май 16 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15% е бил ръстът на туристите по време на почивните дни около Великден, похвали се министърът на туризма Николина Ангелкова. От думите й стана ясно, че около 350 000 - 400 000 чужденци са посетили България.

“Основната част от чуждите туристи са от съседни страни и най-много от Румъния”, каза министърът пред “Дарик”.

За почивните дни около 24 май отново се очаква ръст на туристите. Министърът напомни, че в края на май са празниците на розата в Карлово и Казанлък, които традиционно привличат голям интерес.

“Постигнат е ръст от 4.5 на сто на туристите през зимния сезон”, каза още Ангелкова, като напомни, че преди година той е бил 8 на сто, а сега са привлечени дори повече туристи отколкото през миналата зима. "Зимният туризъм придобива все по-голяма популярност навън", подчерта тя.

Министърът на туризма съобщи още, че през това лято специални звена ще следят за шума по курортите край Черноморието. В тях ще влизат представители на районните здравни инспекции, МВР и общинска полиция, които ще са разположени 24 часа в курортите. Часът, в който трябва да спира музиката, е различен в зависимост от наредбата на общината, но обикновено съвпада с регламентирания от закона - 23.00 часа, уточни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама