2 години без книжка и 2000 лв. глоба отнесе автоджигит в Шумен

13:15, 14 май 16 25 848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2000 лв. глоба и отнемане на книжката за 2 години отнесе Самет Р. заради „авто подвизи” и бягство при полицейска проверка. Наказанието е наложено от Областната дирекция на МВР и е потвърдено от Районния съд в Шумен.

Самет Р. ще трябва да понесе отговорност за проявите си на 13 ноември миналата година. Тогава полицейкси патрул забелязал младежа, който тръгнал с ниско излитане на колата си от дискотека „Джак”, която се намира до студентските общежития.

Около 5 часа сутринта, когато патрулът правел своя обход в района, униформените забелязали „Фолксваген Голф” с шуменски номера, който потеглил с въртене на гуми и поднасяне. Като ускорил скоростта си, автомобилът отпрашил към Студенстките общежития.

Полицаите последвали „Голф”-а с патрулката, като подали светлинен и звуков сигнал. Вместо да спре обаче голфаджията опитал да се скрие от закона.

Младежът завил на вляво пред блок № 2 на общежитията, спрял автомобила пред входа му, излязъл от него и на бегом влязъл във входа.

Полицаите паркирали по-надолу от входа и решили да изчакат водача, тъй като той се изнизал и оставил автомобила с отворена шофьорска врата, работещ двигател и светещи фарове.

Около тупурдията се появила и портиерката на блока, която видяла притичващ младеж към втория етаж.

Униформените и жената влезли да търсят подплашения „автопилот” в общежитието и го заварили по средата на стълбищата. На бърза ръка оправната портиерка се качила и извела младежа, за да го предаде на полицаите.

Той излязъл, изгасил колата и застанал пред органите на реда.

Самет Р. бил във видимо нетрезво състояниe, а униформените му поискали документите. Накарали го и да надуе дрегера, за да стане ясно дали се е почерпил преди да седне зад волана.

Щом видял машинката обаче храбрият шофьор тактично се измъкнал и побягнал към Хиподрума.

Униформените не си губили времето да преследват „шуменския Шумехер”, решил да се пробва в маратонско бягане, а го привикали в полицията след няколко дни.

Там му съставили един акт и му наложили три административни наказания, като най-голямото е глоба в размер на 2 000 лева и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 24 месеца.

Самет подал жалба в съда, като довел свой приятел, който да свидетелства, че колата просто си стояла пред блока. Магистратите потвърдили наказанието и така младежът ще трябва да заплати 2000 лв., докато 2 години ходи пеша.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Шуменски административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама