РИОСВ – Пловдив организира за първи път детски екокуклен театър на открито

15:35, 14 май 16 / Любопитно 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
РИОСВ – Пловдив, Община Пловдив и "ЕкоПак България" организират детски куклен театър в Цар-Симеоновата градина. Инициативата отбелязва Световния ден на биологичното разнообразие – 22 май и е част от кампанията "Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив".

Детският куклен театър с екотематика ще се играе за първи път на открита сцена в Пловдив. Образователното куклено шоу ще се проведе на 20 май, петък, от 10.30 часа в Цар-Симеоновата градина и е специално подготвено за малчуганите от Театър на приказките – София. Спектакълът се обръща към децата в начална училищна възраст и разказва историята на три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които отскоро живеят в парка. Те са лица на кампанията "Нахрани ме разделно" на "ЕкоПак България" АД.

По развлекателен начин театралната постановка ще запознае децата с разделното събиране на отпадъци и ще подпомогне формирането на  положително отношение и трайни навици у децата, свързани с  опазването на природата. След спектакъла да бъде направена кратка викторина за децата, организирана от РИОСВ – Пловдив и отдел "Екология и управление на отпадъците" на Община Пловдив.

Проявата е съвместна инициатива на РИОСВ – Пловдив, Община Пловдив и "ЕкоПак България" АД. Тя се организира в навечерието на Световния ден на биологичното разнообразие – 22 май и е част от съвместната кампания с Община Пловдив "Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив", която стартира в началото на учебната 2015/16 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама