Мустафа Карадайъ: ДПС има готовност за предсрочни избори, но няма да ги предизвика

16:29, 14 май 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ако е необходимо за постигане на сигурност и стабилност в страната да се отиде на предсрочни избори, ДПС има готовност и ще участва в такива избори". Това каза днес председателят на партията Мустафа Карадайъ,който участва във възпоменателния митинг-събор в местността Демир баба текке.

Според него обаче, готовността не означава, че ДПС ще предизвика предсрочни избори. Той отбеляза, че от ДПС изразяват своята тревожност от това, което става в момента на политическата сцена на страната.

„Мисля, че предсрочните избори в момента вече ги предизвиква онова нелогично мнозинство, което преди година и половина се състави от идеологически разнородни политически сили”, коментира лидерът на движението. По думите на Карадайъ това е едно мнозинство, в което участват политически сили, чийто инструмент на политиката е омразата и езика на омразата.



„С огромно съжаление можем да кажем, че и основният политически субект стана заложник на този език на омразата и той стана официалният език в страната”, заяви председателят на ДПС. Той отбеляза, че езикът на омразата вече се ползва не само от политици, но и в обществения живот е единствения език, на който може би се контактува.

Карадайъ добави, че от ДПС за загрижени за това, което се случва в страната и няма да допуснат този развой на политическите събития, това безотговорно поведение на отговорни политици, които днес чрез езика на омразата се опитват да сеят омраза в страната.

Той бе категоричен, че няма нужда да говорят с други политически партии за предсрочни избори, защото по думите му самото мнозинство, което е избрало това правителство и тази власт са в криза и самите те са в ход да предизвикват предсрочни избори. На въпрос дали ДПС ще издигне свой кандидат за президент Карадайъ беше лаконичен и заяви, че има време до президентските избори.

Съборът на Дебир баба текке край Исперих е по повод майските събития от 1989 г. и възродителния процес. Митингът бе под надслов "Свобода, единство, заедност". 



Освен председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, гости на събитието бяха заместник -председателите на партията, членове на ЦОБ и ЦС на ДПС, евродепутати и народни представители, областни и общински лидери на партията.

В своето приветствие към гостите и присъстващите на събитието Белгин Шукри, председател на Общинския съвет на ДПС – Исперих, домакин на събитието заяви, че по-младите, поели щафетата на ДПС в област Разград ще работят за това движението да продължава да ражда бъдещи министри, като посочи за пример Емел Етем, Хасан Адемов, Нихат Кабил, всички те от Исперих.

В своето слово народният представител от Разградски избирателен район Хасан Адемов заяви, че живеем в нелеки времена. „Управлява ни едно правителство, което е със сбъркана изначална формула”, каза той. По думите му в това правителство влиза една партия, която непрекъснато насажда омраза, но от идеите му са зависими решенията на правителството.

„И тъкмо затова, каквато и рокада да има в Министерски съвет, каквито и промени и закони  да приема това управляващо мнозинство, вместо стабилност то ражда противопоставяне и скандали”, коментира той. По думите му тъкмо затова е важна ролята на ДПС, като политическа партия, която със всички свои действия търси стабилност и връщане на нормалността в българската политика.

Поздрав към гостите и присъстващите на събора граждани отправи и зам.-председателят на ДПС и народен представител от Разград Ахмед Ахмедов. Той отбеляза, че единството на партията дразни всички – и левите, и десните политически партии. По думите му те се опитват да дискредитират ДПС, а някои политици се мъчат да присвоят основните идеи на ДПС, но те няма да позволят на тези фалшиви либерали да докоснат ДПС.

„Няма да позволим всичко, постигнато през тези 27 години да бъде заличено с лека ръка. Няма да позволим, защото ще продължим да бъдем все по-единни”, допълни той.

Преди официалната част бе представен спектакъл на сцена „Назъм Хикмет“ към Театрално-музикален център-Разград върху легендата за светеца Демир баба. Честването продължи с изпълнения на фолклорни групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама