Обвиненият в изнасилване бивш кмет Иван Евстатиев пак иска на свобода

17:03, 14 май 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Внесено е ново искане за промяна на мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, каза говорителят на Окръжната прокуратура в града Димитрия Ганчева, цитирана от Радио "Фокус" - Пазарджик. "Наблюдаващият прокурор е изискал делото от разследващия полицай. След постъпването на материалите в прокуратурата, те ще бъдат внесени в съда заедно с искането за изменение на мярката", заяви тя.

"Искането за по-лека мярка за неотклонение ще бъде гледано от Районния съд в Панагюрище. Мотивите за поисканата промяна в мярката за неотклонение са свързани със здравословното състояние на обвиняемия", уточни Ганчева.

Иван Евстатиев бе арестуван в началото на годината и обвинен в извършването на сексуално насилие над 16-годишно момиче от Стрелча. Съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". След получаването на исхемичен мозъчен инсулт Евстатиев беше преместен за лечение в Окръжната болница в Пазарджик. Преди няколко седмици той отново беше изведен от ареста и настанен в психиатрична клиника, заради влошено здраве. След проведено лечение, Евстатиев отново е върнат в ареста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама