Баскетболисти с увреждания получиха нови инвалидни колички

17:20, 14 май 16 / Спорт 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем нови инвалидни колички зарадваха момчетата от отборите по баскетбол за хора с увреждания. Дарението бе направено по време на първия кръг от държавното първенство, което се провежда във Варна.  Количките са осигурени от Министерството на младежта и спорта, а първата от тях лично предостави министър Красен Кралев.

„Важно е да покажем, че държавата има различно отношение към развитието на спорта за хора с увреждания, с параолимпийската  асоциация, с останалите федерации, които развиват тези спортове, с кметовете. Ще търсим начин да ги обезпечим и да създадем условия да спортуват. Трябва да направим спортната инфраструктура такава, че  да е достъпна за тях. Знаем, че основният проблем тук не са само парите – хората се притесняват, много трудно  могат да се организират, да наберат смелост. Затова за нас е важно да има масовост, да накараме повече от тях  да бъдат интегрирани в голямото спортно семейство“, каза министър Кралев.

„Голяма част от спортистите в тази зала са ми приятели, затова не мога да не се чувствам и развълнуван днес, на старта на държавното първенство. Спортен клуб „Варна 2010“ бе създаден с много ентусиазъм и воля, всички вложиха много усилия и така – стъпка по стъпка, се изгради този отличен отбор, който днес представя достойно и успешно не само Варна, но и България! Благодаря Ви, момчета, че ни радвате с високите си постижения! Благодаря и на министър Кралев, че продължава подкрепата за този клуб.  За нашия град е чест да бъде домакин на държавното първенство”, каза кметът на Варна Иван Портних.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама