Езикът на омразата вече е официален за България, според ДПС

17:22, 14 май 16 / Политика 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С огромно съжаление можем да кажем, че и основният политически субект стана заложник на този език на омразата и той стана официалният език в страната. Това каза председателят на партията Мустафа Карадайъ, който днес участва във възпоменателния митинг-събор в местността Демир баба текке.

"Това е едно мнозинство, в което участват политически сили, чийто инструмент на политиката е омразата и езикът на омразата", заяви председателят на ДПС. Той отбеляза, че езикът на омразата вече се ползва не само от политици, но и в обществения живот и е единственият език, на който може би се контактува. 

Карадайъ потвърди готовността на ДПС да участва в предсрочни избори ако това е необходимо, за да се постигне "сигурност и стабилност в страната". Той обаче каза, че ДПС няма да предизвика такива избори.

„Мисля, че предсрочните избори в момента вече ги предизвиква онова нелогично мнозинство", заяви лидера на ДПС. На въпрос дали в партията обсъжда кандидат за президент той отговори, че има все още време до изборите за държавен глава.

Депутатът от ДПС Хасан Адемов също нападна правителството, като каза, че то е "със сбъркана изначална формула".

"Каквато и рокада да има в Министерски съвет, каквито и промени и закони  да приема това управляващо мнозинство, вместо стабилност то ражда противопоставяне и скандали”, коментира той.

Съборът на Дебир баба текке край Исперих, където се събра ръководството на ДПС, е по повод майските събития от 1989 г. и възродителния процес. Митингът бе под надслов "Свобода, единство, заедност". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама